مهندسی برق یکی از کلیدیترین و پرکاربردترین رشتههای مهندسی است که به مطالعه و کاربرد الکتریسیته، الکترونیک و الکترومغناطیس میپردازد. این رشته، پایه و اساس بسیاری از فناوریهای مدرن و زیرساختهای حیاتی در جوامع امروزی است و نقش مهمی در توسعه صنعت، ارتباطات و انرژی دارد. این رشته مهندسی دارای گرایشهایی همچون: قدرت، الکترونیک، کنترل، مخابرات، مکاترونیک، بیوالکتریک، سایر گرایشها... بوده است. مهندسی برق با توجه به نقش حیاتی آن در صنعت و فناوریهای مدرن، یکی از مهمترین زمینهها برای انجام تحقیقات پیشرفته و نوآورانه است. پروژههای تحقیقاتی در این رشته میتوانند به توسعه فناوریهای جدید در زمینههای انرژیهای تجدیدپذیر، شبکههای ارتباطی پیشرفته، و سیستمهای هوشمند کمک کنند.در دنیای امروز، با رشد سریع فناوریهای دیجیتال و نیاز به بهرهوری بالاتر در تولید و مصرف انرژی، مهندسی برق نقشی کلیدی در شکلدهی به آینده دارد. دپارتمان مهندسی برق میتواند به عنوان یک منبع معتبر و کامل برای معرفی پروژههای تحقیقاتی، آخرین دستاوردها و نوآوریها در این رشته عمل کند.
در گروه تحقیقاتی مهندسی CPO دپارتمان مهندسی برق در راستای اجرای پروژههای مطالعاتی و تحقیقاتی در این زمینه بنیان شده است. اعضای این دپارتمان متشکل از افراد متخصص در این حوزه بوده که در جدول ذیل مشخصات اعضای دپارتمان مهندسی برق گروه تحقیقاتی مهندسی CPO ارائه شده است.
جهت ثبت پروژه تحقیقاتی در دپارتمان مهندسی برق و اخذ مشاوره رایگان کلیک کنید
در ادامه پیرامون زمینههای کاری مهندسی برق در ایران و جهان، پروژههای تحقیقاتی نوین در این حوزه، نرمافزارها و ابزار پژوهش و همچنین نشریات معتبر فعال در این رشته مورد بررسی قرار گرفته است.
زمینههای کاری مهندسی برق در ایران:
زمینههای کاری مهندسی برق در جهان:
پیشرفت هوش مصنوعی (AI) و تکنولوژیهای مرتبط با آن تأثیر بسزایی در زمینه مهندسی برق داشته و زمینههای نوین کاری ایجاد کرده است. در زیر، برخی از زمینههای نوین کاری مهندسی برق با پیشرفت هوش مصنوعی ذکر شدهاند:
در ادامه یک لیست کامل از نرمافزارهای کاربردی در زمینه مهندسی برق به همراه حوزه فعالیت هر نرمافزار آورده شده است:
ScienceDirect:
Springer:
Wiley:
IEEE: